Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hörcsögök etetése

2008.04.05

A hörcsögök rendkívül kis termetük ellenére rendkívül nagy étvágyúnak tűnhetnek. Ennek oka, hogy a táplálék nagy részét pofazacskójába gyűjti és azt elteszi szem elől. Rendkívül sokféle hörcsögeledel közül válogathatunk a kisállat-kereskedésekben. Mindenféle magvak, keverékek, rágcsálnivalók. Naponta adjunk kedvencünknek magvakat és némi gyümölcsöt, zöldséget, de soha ne hagyjuk ott az el nem fogyasztott táplálékot, mert azt elraktározza, és ott fog elromlani.

Kedvenc ételük: banán, alma különféle zöldségek, gyümölcsök, kivéve a citrusfélék! Szénából a 25-30 cm-es zöld a legmegfelelőbb. Mértékkel adhatunk nekik rizset, soványtúrót, tojást, szójacsírát és csokit, de csokiból nem szabad sokat adni! Fogukat veszélyezteti! A tücsök, vándorsáska és a lisztkukac a fehérje miatt nagyon fontos nekik, és még a tojáshéj is összetörve!

Fontos, hogy a hörcsög állandóan ihasson friss vizet. Ezért gondoskodnunk kell arról, hogy legalább 24 óránkénti legyen cserélve a víz az önitatóban, különben a víznek romlott szaga lesz és azt általában nem túl szívesen issza meg a hörcsög. A folyamatos friss vízellátás meleg időben még fontosabb. Tévhit, hogy a hörcsögök nem ihatnak vizet!